VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Áprilisban lesz a Côte d'Azur első kertfesztiválja

2017-02-10 | viptravel

2017. április 1. és május 1. között rendezik meg az első Festival des Jardins-t.

A Côte d’Azur ezúttal gyönyörű kertjeit és zöldövezeteit helyezi előtérbe a JARDIVAL európai projekt keretében, mely a Côte d’Azur és az olasz Riviéra kertjeit hivatott védeni és nészerűsíteni.

A francia Riviéra öt városa - Antibes, Cannes, Grasse, Menton és Nizza - vesz részt az eseményen, mely alkalomból lenyűgöző, időszakos növényi kreációkat alkotnak. A fesztivál kapcsán Nizzában egy hatalmas, 1.400 m² területű kertet is kialakítanak a Promenade du Paillon zöldövezeti sétányon.

Az ígéretes tavaszi fesztivál számos érdekes programmal várja a látogatókat: kertek versenye, konferenciák, kiállítások, idegenvezetések...

A virágos Côte d’Azur

A közparkokon kívül több mint 80 kert, botanikus kert és park található a Côte d’Azur területén, több közülük káprázatos panorámát nyújt a tengerre vagy a környzeő hegyekre.

A francia Riviérán egész évben több rendezvény foglalkozik a virágok és növények témakörével. Ilyen például februárban a mandelieu-i mimózafesztivál vagy a Nizzai Karnevál folyamán rendezett Promenade des Anglais sétány virágcsatája. Márciusban Tourrettes-sur-Loup az ibolya színébe öltözik, Villefranche-sur-mer vízi virágfelvonulást tart, Mentonban pedig citromfesztivállal ünnepelnek. Áprilisban Bar-sur-Loup a narancsfát, Falicon pedig a szegfűt ünnepli. Május hónap Grasse, Opio és La-Colle-sur-Loup városában egyet jelent a rózsával: kiállítások, ünnepek és felvonulások népszerűsítik ezt a gyönyörű virágot. Júniusban Menton több kertekről szóló rendezvényt is tart, Grasse pedig júliusban ünnepli híres virágát, a jázmint. Végül szeptemberben zárja a sort Nizza a Fête de la Sainte Fleur virágfesztivállal.

Színek és illatok kavalkádja

A kertek fesztiválján tíz időszakos, 200 m² területű kert versenyez egymással. A fesztivál témaköre az "Érzékek ébredése" (L’éveil des sens), így minden versenyzőnek e köré kell kialakítania a kert hangulatát. Több mint 400.000 látogatót várnak a rendezvényre, mely egy valódi szabadtéri, színes, illatos játszótérnek is felfogható.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu