VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Külügyi figyelmeztetés a foci Eb-re utazó magyaroknak

2016-05-19 | viptravel

Külügyi figyelmeztetés a foci Eb-re utazó magyaroknak

Franciaországban szükségállapot van érvényben, a terrorfenyegetettségi szint a legmagasabb fokozatú – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium konzuli szolgálata

Mind a stadionba, mind a szurkolói zónába csak személyi átvizsgálás, a táskák átvizsgálása és detektoros átvilágítás után lehet majd belépni – közölte a konzuli szolgálat honlapján.

A szurkolói zónák általában déltől éjfélig lesznek nyitva, utána a területet el kell hagyni. A parkokban, Marseille-ben a strandokon, valamint Bordeaux-ban a Garonne-parti sétányon tilos kempingezni, piknikezni, nem javasolt autóban éjszakázni sem. Lakóautóval csak a kijelölt kempingezőhelyeken lehet az éjszakát eltölteni, a városi parkolókban nem. A rendőrség nem tolerálja a tilosban parkolást.

A gépkocsival érkezőknek javasolják, hogy a nagy közlekedési csomópontoknál parkoljanak le és onnan a tömegközlekedési lehetőségeket vegyék igénybe. A mérkőzések napján a járatokat sűrítik, több helyről közvetlen járatot indítanak a stadionhoz. Erre az időszakra kedvezményes napi jegyet lehet vásárolni. Több nagy parkolótól is közvetlen buszjáratokat indítanak a stadionhoz.

Bordeaux-ban a pályaudvart átépítik, a teljes csarnok fel van állványozva, emiatt a peronok lényegesen szűkebbek, ami növeli a balesetveszélyt. A szurkolóknak az EURO2016 táblát követve mielőbb el kell hagyniuk a pályaudvar területét. A gyalogosövezetekben a villamosvágány nincs fizikai akadállyal elválasztva a sétányoktól, csak útburkolati jelek jelzik a villamossíneket, és közlekedési lámpák figyelmeztetnek a villamos közeledtére.

A konzuli szolgálat honlapján emellett tájékoztatnak a franciaországi vonatközlekedésről, az egészségügyi ellátásról, továbbá arról, hogy milyen szabályok érvényesek közterületen és mit nem lehet bevinni a stadionokba.

Emellett ismét azt kérik a labdarúgó Európa-bajnokságra utazó magyar állampolgároktól, hogy a hatékonyabb konzuli védelem érdekében regisztráljanak a konzuli szolgálat honlapján. Azt is megerősítik, hogy a magyar válogatott Eb-szereplése alatt ideiglenes ügynökség jelleggel helyszíni és mobil (mikrobuszos) konzuli jelenlétet biztosítanak, és közlik az ezzel kapcsolatos elérhetőségeket.

 

Forrás: turizmus.com