VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Magyar találmány a szállodaiparban

2017-03-16 | viptravel

A hosszú megtérülési idő gyakran elriasztja a beruházókat a szállodák építésétől.

Az új, hazai fejlesztésű boxhotel-koncepció azonban lényegesen lerövidíti a megtérülési időt, mivel az építési és a működtetési költségek jelentősen lecsökkennek.

Mi a boxhotel?

A boxhotel egy teljes komfortot adó szálláshely, ami olcsón előállítható, rövid a megtérülési idővel, mindemellett kis helyigényű, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, 4* szállodai színvonalú teljesen berendezett hotelszobákból álló együttes.

 A vendég szemével

A boxhotelben minden egyszerűbb, hiszen adott a 4*-os hotel komfort, egy egyedi dizájn és az alap hotelszolgáltatások (kényelmes alvás, tisztálkodás, TV, Internet, ételek, italok). Egy-egy lakóegység 8-16 nm alapterületű, minden fontos bútorral, tartozékkal felszerelt, hiszen ágy, gardrób, asztal, tároló helyek, önálló fürdőszoba (WC, mosdó, tusoló), önálló klimatizálás, LED világítás LED TV, Wi-Fi elektromos ajtózár gondoskodik a vendégek kényelméről és biztonságáról.

A hotel működése is teljesen automata, nincs személyzet (kivéve a takarítókat), nincs check-in, check out kötöttség, gyakorlatilag minden online működik (értékesítés, foglalás, irányítás interneten keresztül). A boxhotel ideális azok számára, akiknek egy-két éjszakás, olcsó, de szuperkomfortos szállásra van szükségük a reptereken, állomásokon, városközpontokban vagy konferencia-, vásárközpontokhoz közel. Fiatalabb korosztály számára ideális pihenőhelyet ad a párnapos átutazásokhoz, fesztiválok helyszínére is kitelepíthető.

Az innovatív belsőépítészeti megoldások, az okos tárolási megoldások valamint a körültekintő tervezés során nagy hangsúly jutott az anyagok tisztán tarthatóságára és vandál biztosságra, így mindig tisztaságot és hosszú távon új élményt biztosít a belső.

A beruházó szemével

A boxhotel a beruházók számára is csábító lehetőség, hiszen gazdaságosan előállítható, rövid a megtérülési ideje. Helyigénye kicsi, bárhova telepíthető, szabadon bővíthető, elég csak arra gondolni, hogy egy 52 szobás hotel 400 nm-en elfér. Szükség esetén áttelepíthető a beruházási költség töredékéért.  Üzemeltetési és üzleti modellt kínál hozzá a gyártó, gyártói garanciát, problémamentes megtérülést. Megtérülési ideje pedig kevesebb, mint 5 év, magas üzleti hozammal, alacsony üzemeltetési költséggel kecsegtet. 

A koncepció megalkotója, Vitkovics Péter és üzlettársa, Langmáhr Tamás bármilyen helyszínre adaptálható építési tervet dolgozott ki. Felhasználási területe rendkívül sokoldalú, hiszen a boxhotel belső felszereltségtől függően lehet szálloda, kollégium vagy munkásszálló, vagy bármilyen más közösségi szálláshely. Sőt a boxhotel vázára már  megálmodták a boxpubot is!

Évi 100 boxot tudnak legyártani

Vitkovics Péter alapító-tulajdonos kérdésünkre elmondta, hogy a boxhotel egy startup projekt, és társával most jutottak el odáig, hogy az ötlet megvalósíthatóvá vált. Jelenleg várják az első megrendeléseket, amikor az adott helyszínre adaptálva tudják elkészíteni a szállásokat, hiszen teljes mértékben szabványosítani nem lehet a boxokat. Jelen kapacitásukat tekintve éves szinten 100 szobányi egységet tudnak legyártani, ennél többre csak tőkenöveléssel van mód. Vitkovics Péter hozzátette: az egyes boxok mérete úgy lett kialakítva, hogy lakószobaként komfortos elhelyezést biztosítson, de még szállítható legyen vasúton vagy közúton. Egy nyerges vontató pótkocsijával két ilyen lakóboxot lehet egyszerre szállítani. Ezen kívül létrehozták a boxpubot is, ami a street food iparágat célozza meg, ez egy saját energiaellátással - vízzel és villannyal - rendelkező, telepített, konyhás egység, amely tipikusan utcai ételek árusítására alkalmas.

 

Forrás és kép: turizmusonline.hu