VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Okinawa, a japánok Mallorcája egyre népszerűbb a skandinávok körében

2015-11-04 | viptravel

Okinawa, a japánok Mallorcája egyre népszerűbb a skandinávok körében

A világon talán itt élnek a leghosszabb ideig az emberek, senki sem tudja miért. Azt viszont hogy miért ilyen népszerű turisztikai desztináció ez a japán sziget, mindenki megérti, ha leszáll a gépe.

A kristálytiszta víz és a paradicsomi kertek szilárd húzóerőt jelentenek, igaz, a nagyvilág számára Okinawa – a japánok Mallorcája, ahogyan a Vagabond című svéd turisztikai ap fogalmaz - a II. világháborúban lett híres. Azóta is jókora amerikai katonai bázis található itt, több mint 60 ezer amerikai él a szigeteken, ezért sem meglepő, hogy a helyi és a tipikus japán halételek mellett feltűnik a Starbucks, a KFC és a hamburger nagyágyúk logója. Okinawa újabban a skandináv turisták körében is népszerű, akik már szinte hazajárnak a Kanári-szigetekre és Thaiföldre, ezért új helyszínre vágynak.

A gyönyörű tengerpart és a bioültetvények ma már nem emlékeztetnek arra, hogy a II. világháborúban több mint 113 ezer amerikai és japán katona esett itt el. A sziget arról is híres, hogy innen származik a karate, és hogy állítólag a világ legfinomabb szusija és szasimije az itteni büfékben készül.

Már kétezer évvel ezelőtt a kínaiak is a halhatatlanok szigetének nevezték Okinavát, a hosszú élet titkát eddig számos filmes, tévés forgatócsoport és tudós kutatta és kutatja. Ma már világszerte ismert az úgynevezett Okinava diéta, amely kevés húsból, sok szójából, rizsből, tofuból áll. Talán az is lehet az egyik oka matuzsálemi kort megélők nagy arányának, hogy vitaminokban gazdagok az itteni gyümölcsök és zöldségek - a shikwasa a mandarinhoz hasonlít, a goya pedig egy kesernyés uborkaféléhez – és hogy az őslakosok nem vágynak el innen sehova.

Forrás és kép: turizmus.com