VIP Üzleti és Incentiv Utazások Irodája Kft.

Tel:   (36 1) 3 382 372, (36 1) 2 663 002
Cím:  Ece City Center 1051 Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 12.
 
Irodánk nyitvatartása:
Hétfőtől-péntekig - 09:00-17:00
 
MKEH engedélyszám: R-0053/1992
Bankszámla:
10402166-50526668-71871006

Kérjen
személyre
szabott
ajánlatot
kollégáinktól!

Őszi látnivalók a Dolomitokban

2018-09-07 | viptravel

Elmúlt a nyár, de még messze a síszezon. Az olasz Dolomitok és különösen San Pellegrino környéke azonban ekkor sem szeretne turista nélkül maradni.


Ideális hónap a szeptember azoknak, akik szeretik a hegyi sportokat, a túrázást és a természetet. A táj átalakul, megváltoznak a fények és a színek, a világos és a sötétzöld helyét a barna, a sárga és a narancs különböző árnyalatai veszik át. Az időjárás is kellemes, napsütés és enyhe hőmérséklet várja azokat, akik ebben az időszakban akarnak a hegyek között kikapcsolódni. A csúcsok pedig még szelídebb arcukat mutatják. A 2514 méter magasan lévő Col Margherita Parkba percek alatt felröpít a felvonó.

 

San Pellegrino megtekintése mindig élmény, a Dolomitok ezen területe 2009 óta része a világ természeti örökségének. A közelben található a Trentói tudományos múzeum, amely visszatekintve a régmúltba mutatja be a fiatal és idősebb természeti képződmények, vulkánok, gleccserek kialakulását, valamint a fosszíliákat, amelyek az ősi földtörténeti korokat idézik meg.


Fontos látnivalója ennek a környéknek az I. világháború mindmegannyi emléke. Az emberáldozatokat követelő harctéren nagyon sokan vesztették életüket, köztük sok ezer magyar is. A restaurált lövészárkok, katonai eszközök, őrházak és emlékművek megtekintése sokakat vonz. Costabella, Cima Bocche és Cima Juribrutto között évekig folyt a harc, mára azonban már csak békés skanzennek tekinthető mindez, afféle turisztikai látványosság lett belőle.

 

A rendbehozott és látogatható helyszínek megtekintése közepesen nehéz túrával gyalog is bejárható, de egy részük felvonóval is megközelíthető.

 

 


Fotók: visittrentino.info
Forrás: turizmus.com